Műanyag óceán címmel indítottak kampányt

 

Egyszerre szép, de ugyanakkor megrázó rövidfilmmel és plakátokkal hívja fel a Sea Sheperd nevű szervezet az FF New York ügynökséggel együttműködve az óceánok műanyagban fuldokló élővilágára.

A szervezet kampányát azzal magyarázta, hogy a tengerek szennyezettsége évről évre új rekordokat dönt meg. A legfrissebb statisztikák szerint több mint egymillió tengeri élőlény ragad bele az így keletkező, úgynevezett „plasztik óceánba”. Mindazok mellett, hogy a növekvő szennyezettség rontja az állatok életminőségét, sok esetben maradandó károsodást is okoz náluk. Legrosszabb esetben a műanyag szemét kiolthatja az életüket is.

A Sea Sheperd és az FF New York ügynökség közös kampányának célja, hogy minél több embert ráébresszen a folyamat veszélyeire. Illetve hogy a közösségi média által a fiatalokat is megszólítsák a témában, akik így talán változtatnak mindennapi fogyasztási szokásaikon, és a jövőben törekednek majd arra, hogy környezetkímélőbb életmódot folytassanak.

Az akcióhoz három print- és egy videós anyag készült, amelyek drámaian mutatják be a szennyezettség hatásait a tengerek és óceánok élővilágára.