Adományból vesz részt az anyuka a NASA programján

 

Több mint 250 fő adományából gyűlt össze a majdnem két és fél millió forintnak megfelelő összeg, amelynek segítségével India Jackson részt tud venni a NASA programján.

A harminckét éves anyukának nagy álma vált valóra, amikor bejutott a NASA gyakornoki programjába. Nem volt azonban biztos benne, hogy megengedheti magának a részvételt – olvasható a CNN hírei közt.

Habár a tízhetes program a NASA houstoni űrközpontjában fizetett gyakornoki program, a költözés és a járulékos költségek magasak.

Szükség van repülőjegyre magának és lányának, találni kell egy lakást, autót bérelni, és közben fizetni az otthoni számlákat is.

A tinédzser lányát egyedül nevelő Jackson napfizika témakörben végzi doktori kutatását az atlantai Georgia Állami Egyetemen.

Mivel úgy érezte, egy fantasztikus lehetőséget kap, amiről egész életében álmodozott, semmiképp sem akarta kihagyni. Azt viszont nem tudta, hogyan tudná állni a költségeket.

Jackson unokatestvére, Dasha Fuller állt elő az ötlettel, hogy kezdjenek egy kampányba, mellyel finanszírozni tudnák a költségeket.

Az adomány meglepő módon egy nap alatt össze is gyűlt, és az anya rendkívül hálás volt a világ minden részéről érkezett támogatásért.

Jackson tervei szerint 2022-ben doktorál majd le, és Atlantában szeretne egyetemi professzorként dolgozni. Reméli viszont, hogy a NASA is része lesz az életének, és legfőbb vágya, hogy egyszer eljusson a Nemzetközi Űrközpontba is.