Idegen világokba kalauzol a NASA multimédiás alkalmazása

 

A naprendszeren kívüli világ megismerésére invitál a NASA. Az amerikai űrkutatási központ multimédiás eszközök tárházát biztosítja minden csillagászat iránt érdeklődőnek.

A NASA multimédia programjai egy nagyszabású csillagközi utazásra és tudományos felfedezésre csábítanak. Hogyan jöttek létre a csillagok és bolygók?  Mi történik a csillagok pusztulásával, mik az exobolygók, hogyan keletkeztek?

 

A Naphoz hasonló csillag körül keringő első bolygót 1995-ben fedezték fel. A csillagászok azóta több mint 3,600 exobolygót azonosítottak,  amik között Föld-méretű kőzetes bolygók és Jupiterhez hasonló gázóriások is vannak.

Ezek közül kiemelkedik a Földtől 40 fényévre található, szabad szemmel is látható 55 Cancri csillag, amely hasonlít a Napunkhoz. A bolygó sűrűsége vetekszik az óloméval, így jelenleg ez a legsűrűbb ismert bolygó, beleértve a Naprendszer tagjait is.

A NASA egy multimédiás programja a sok közül éppen ezt a világot segít felfedezni. A programok segítségével virtuális utazás részesei lehetünk, 360-fokos videóban megtekinthetjük a rendelkezésre álló információk alapján milyen lehet például az 55 Cancri csillag felszíne.

Az interaktív webes programok közérthető nyelven bevezetnek a naprendszer kialakulásának folyamatában.

A tudományos ismeretterjesztés kiváló példái a NASA interneten elérhető alkalmazásai, amelyek ITT elérhetők.