Kisfilmen mutatkoznak be a szegedi bohócdoktorok

 

A gyermekek gyógyulását segítő bohócdoktorok munkáját, mindennapjait bemutató videót kommunikáció szakos hallgatók bevonásával a Redfocus Films és Az Újságíróképzésért Alapítvány készítette el.

A bohócdoktorok mindennapjait mutatják be a kommunikáció szakos hallgatók

Egyesületek, alapítványok munkáját segíti együtt a szegedi Redfcous Films és Az Újságíróképzésért Alapítvány. Kommunikáció szakos hallgatók bevonásával készítették el az együttműködés első eredményeként a Mosolykommandó Alapítvány bemutatkozó kisfilmjét.

A több hónapos munkát Vörös Zsolt, a Redfocus Films vezetője irányította. A félév során a hallgatók elsajátították az elméleti alapokat és megismerték a bohócdoktorok munkáját. Majd a vezetővel együtt összeállították a kisfilm felépítését, elvégezték a forgatást, végül pedig az utómunkálatokat is.

A bohócdoktorok munkásságát az igaz történet alapján készült Patch Adams című amerikai film tette igazán ismertté. A mozgalmat elindító Hunter Doherty-t – aki a hagyományos kórházat az alternatív gyógymódokkal ötvözte – az Oscar-díjas Robin Williams formálta meg a filmvásznon.

A kisfilm révén még többen ismerhetik meg az alapítvány munkáját

A bohócdoktorok folyamatosan segítik a Szegedi Gyermekklinikán a kis betegek lelki gyógyulását. Jókedvükkel, játékos feladataikkal járulnak hozzá a mihamarabbi felépülésükhöz. A Mosolykommandó Alapítvány tagjai nagy örömmel vették át az elkészült filmet, melyet többek között általános bemutatkozó anyagként fognak használni a továbbiakban.

A Mosolykommandó Alapítványt 2015-ben szegedi fiatalok alapították. A betegek és rászorulók élethelyzetének a javítása céljából végeznek önkéntes munkát. Legfőbb céljuk a rászorulók, elsősorban a gyermekek részére történő mentális gondozás és segítségnyújtás a szakszerű és megfelelő orvosi és szociális ellátás érdekében.

De szem előtt tartják  szociálisan rászoruló családok és gyermekek támogatását, érdekvédelmét, és számukra minél színesebb programokat valósítanak meg időről-időre.  Kórházakban, intézményekben és otthoni gondozás alatt levő gyermekeket keresnek fel rendszeresen, akiknek a gyógyulását szórakoztató, terápiás programokkal igyekeznek elérni.