Denevérkölykök ezrei pusztultak el az ausztrál hőségben

 

Az Ausztráliában tomboló hőség miatt Sydney egyik városrészében szomorú látvány fogadta a járókelőket. Denevérkölykök tetemei potyogtak a fákról.

Siralmas látvány fogadta a környezetvédőket Sydney-ben

Sydney bizonyult vasárnap a Föld legforróbb városának. Az ausztrál városban állatmentő önkéntesek küzdöttek a melegtől kimerült repülő rókák megmentéséért. Egyes kölykök a fákon lógva pusztultak el, míg több száz kis denevér a talajra potyogva múlt ki.

Önkéntesek küzdenek a tikkadt állatok megmentéséért

A 47,3 Celsius-fokos forróságban a fáradhatatlan önkéntesek fecskendőkkel igyekeztek folyadékot juttatni a fiatal emlősök szervezetébe, hogy megakadályozzák a kiszáradásukat. Főként a legfiatalabb repülő rókák vesztek oda. A tetemek összeszámlálásakor derül majd ki, hogy akár ezrek is elpusztulhattak. A kifejlett állatok árnyékot kerestek távolabb, a kölykök így egyedül maradtak – mondta el a Help Save the Wildlife and Bushlands in Campbelltown nevű jótékonysági szervezet szóvivője.

Elevenen megfőttek a kölykök

A fejlődésben lévő emlősök elevenen megfőttek. A hőség az agyukat forralta fel annyira, hogy azáltal a viselkedésük zavarossá vált – mondta a szervezet denevér szakértője. A repülő rókát, Ausztrália legnagyobb denevérét a sebezhető fajok közé sorolják, és a helyi törvények védik.