Hamarosan egyedi kiegészítőket is vásárolhatnak a számítógépes játékosok

 

Az Ikea, a Unyq és az Area Academy partneri megállapodást kötött ergonomikusabb és könnyebb egyedi játékkiegészítők forgalmazására – adta ki a The Verge.

UPPKOPPLA billentyű sapka (Fotó: Inter IKEA Systems B.V. 2019.)

Uppkoppla billentyűsapka (Fotó: Inter IKEA Systems B. V.)

A svéd IKEA, az amerikai 3D-s nyomtatással speciális orvosi segédeszközökkel foglalkozó vállalat, a Unyq és az e-sport cég, az Area Academy azért hozta létre a 3D-s nyomtatás vonalát, hogy személyre szabott kiegészítőket készítsen a számítógépes játékosok és a mozgáskorlátozott játékosok számára egyaránt. Ezek a termékeket egyedi igények alapján gyártják majd. A játékgyűjtemény eredményei később segítenek a fogyatékkal élőknek vagy a fizikai korlátokkal élőknek megfelelő termékek fejlesztésében.

UPPKOPPLA csuklótámasz (Fotó: Inter IKEA Systems B.V. 2019.)

Uppkoppla csuklótámasz (Fotó: Inter IKEA Systems B. V.)

Az első termékek közé tartozik egy csuklótámasz, a textúrázott billentyűsapkák a jobb tapadás érdekében és egy egér bungee, ami tulajdonképp kábelelvezető, és játék közben távol, illetve az asztal felett tartja a vezetékeket, ezzel gabalyodásmentes, szinte vezeték nélküli játékélményt biztosít.

UPPKOPPLA kábelelvezető (Fotó: Inter IKEA Systems B.V. 2019.)

Uppkoppla kábelelvezető (Fotó: Inter IKEA Systems B. V.)

Ahogy azt az IKEA-nál megszokhattuk, ez a termékcsalád is kapott egy svéd  nevet, az Uppkopplát, aminek a jelentése online. Az IKEA a Unyq által kifejlesztett módszerrel dolgozik. Testszkenneléssel személyre szabott 3D-s nyomtatott termékeket hoz létre. Az első prototípusokat az IKEA éves termékkonferenciáján mutatták be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

UNYQ (@unyq) által megosztott bejegyzés,

„A gamerek idejük nagy részét online töltik, órákig egy helyben  ülve, ami borzasztóan megterheli a szervezetet” – magyarázta az Unyq az Instagrammon. Acél az, hogy az egyedi játékkiegészítők ergonomikusabbak és könnyebbek legyenek. A három vállalat azt reméli az együttműködéstől, hogy több elérhető kiegészítőt gyárt majd a fizikai fogyatékossággal küzdő játékosok számára is.

Az IKEA közölte, hogy a prototípusok között olyan otthoni bútorokat is megtalálhatunk majd, mint az íróasztalok és székek. Az Uppkoppla termékcsaládot 2020-ban dobják piacra.