Megérkezett Magyarországra az Apple fizetési szolgáltatása

 

Keddtől Magyarországon is hivatalosan elérhető az Apple Pay fizetési szolgáltatása – jelentette be az OTP. A bank ügyfelei egyszerűen fizethetnek iPhone telefonjukkal, vagy Apple Watch okosórájukkal, ott, ahol fel van tüntetve az Apple Pay logó.

Az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásban – közölte a bank. A ügyfelek a digitalizált kártyákkal végzett tranzakciók esetében is élvezhetik a kártyájukhoz korábban járó előnyöket – tették hozzá.

„Az OTP Bank vezető szerepet tölt be a digitális és mobilfizetési megoldások terén. A mai nap pedig egy újabb fontos mérföldkő a hazai mobilfizetés és a bank történetében. Az OTP Bank a Mastercarddal közösen, elsőként tette elérhetővé az ügyfelek számára az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy fejlesztéseinkkel hozzájárulhatunk a gyors, kényelmes és biztonságos érintéses mobilfizetés elterjedéséhez” – nyilatkozta Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

A biztonság, a személyes adatok védelme az Apple Pay működésének alapját képezik. Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

Az Apple fizetési szolgáltatása elérhető lesz minden olyan helyen,  ahol az Apple Pay logó fel van tüntetve, vagy bármely érintéses fizetésre alkalmas POS terminálnál.

Az Apple Pay szolgáltatással kapcsolatban további információ ITT és ITT olvashatók.