Gesztusvezérlésre tér át az új Android Q is

 

Számos felhasználóbarát funkcióval bővül a Google legfrissebb mobilos operációs rendszere.

A napokban jött ki az új Android Q harmadik fejlesztői kiadása, és számos funkcióval bővült, köztük az egyik legérdekesebb és egyben a legvitatottabb: az iPhone-szerű gesztusvezérlés. Az új funkció könnyen beállítható, mindössze telepíteni kell hozzá a legújabb Android Q-t. A szoftverfrissítés után a „Home” gomb eltűnik, amit a képernyő felhúzásával tudunk helyettesíteni.

Felmerül a kérdés, hogy hova tűnt a „Vissza” gomb? Az alkalmazások közötti oda-vissza lépkedéshez balra vagy jobbra kell húzzuk a képernyőt, hogy elérjük azt az alkalmazást, amit szeretnénk.

Az új Pixel 3a (Fotó: EPA/John G. Mabanglo)

A The Verge technikai lap szerint az újítás jól sülhet el, mert könnyű váltást tesz lehetővé a felhasználók számára az Apple iOS és az Google Android Q operációs rendszerek között.

Az Android Q-t jelenleg a Google Pixel eszközein kívül 15 másik készülék támogatja.

Ezek az Asus ZenFone 5Z, Essential PH-1, HMD Global Nokia 8.1, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, OnePlus 6T, Oppo Reno, Realme 3 Pro, Sony Xperia XZ3, Tecno Spark 3Pro, Vivo X27, Vivo NEX S, Vivo NEX A, Xiaomi Mi Mix 3 5G és a Xiaomi Mi 9.

 

Azoknak, akiknek az új funkció nem tetszik, a beállításokon belül, a rendszerbeállítások menüpontban a gesztusok fül alatt visszaállíthatják a korábban megszokott „gombos” megoldást.