Bemutatta új csúcsmodelljét a Samsung

 

A Galaxy okostelefon megjelenésének tizedik évfordulóján négy új prémium kategóriás készüléket mutatott be a Samsung Galaxy S10 márkanéven.

Az elődökhöz hasonlóan most is lesz egy, az alapmodellnél nagyobb kijelzővel, komolyabb kamerával és akár 1TB tárterülettel rendelkező készülék, Galaxy S10+ néven. Újdonságként megjelenik a palettán egy olcsóbb modell Galaxy S10e néven. Itt kisebb kijelzőt, egyszerűbb kamerát és a legolcsóbb változatban 6GB RAM-ot kapunk. Végül a Galaxy S10 5G azok számára készült, akik legmagasabb elérhető hálózati sebességre és a legújabb funkciókra vágynak – írja a Samsung Global.

Samsung Galaxy S10 (Fotó: Samsung Global)

Samsung Galaxy S10 (Fotó: Samsung Global)

Galaxy-S10e-Canary-Yellow

A Galaxy S10 a Samsung legjobb képernyőjét, a világ első dinamikus AMOLED kijelzőjét kapta meg. Az első HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező okostelefonként a kijelző élénk digitális tartalmat biztosít, és dinamikus szín leképezéssel szélesebb színtartományt láthat a felhasználó.  A Galaxy S10 oldalt lefolyó dinamikus AMOLED kijelzője ultrahangos ujjlenyomat-szkennerrel rendelkezik, a kamerák a kijelző jobb felső sarkába kerültek, nem alkotnak önálló szigetet, a képernyő körülveszi az érzékelőket.

Galaxy S10 kamerája 123 fokos látószöggel rendelkezik, ugyanúgy, mint az emberi szem. Az elülső és a hátsó kamerák akár UHD minőségben is képesek dolgozni, a hátsó kamerák stabilitását a Super Steady technológia biztosítja. A kamera AI funkcióval egészült ki, ami javaslatokat tesz a fotó megkomponálására is. A készülékek mindegyike tartalmazza a Wireless PowerShare megoldást, így vezeték nélkül tölthető, illetve töltés közben képes energiát szolgáltatni egy másik vezeték nélküli töltésre alkalmas eszköznek, például fülhallgatónak.

A készülékek online megrendeléssel márciustól elérhetőek, előrendelésre már most is van lehetőség, az árak 750 dollártól indulnak.