Februárban érkezik Európába a Redmi Go

 

A Redmi immár a Xiaomitól különválva, önálló, bár az anyacéggel továbbra is szoros kapcsolatban álló márkaként mutatja be legolcsóbb mobiltelefonját. A Redmi Go telefon az Android Oreo Go Edition változatát futtatja, amely szerényebb hardveren is megfelelő teljesítményt nyújt.

A Snapdragon 425 hajtja négy Cortex-A53 maggal, amelyek 1,4 GHz-es órajelen működnek. A két SIM-kártya kezelésére képes készülékben 1 GB RAM és 8 GB-os háttértár található, amely microSD-kártyával bővíthető. A Redmi Go hibrid slotot használ, így a felhasználónak választania kell az extra tárhely és a kettős SIM-támogatás között – írta a GizmoChina.

A telefon egy szerény 5″-es 1280 x 720 pixel felbontású hagyományos 16: 9-es képátlójú HD-kijelzőt tartalmaz, a hátlapi kamera egyetlen 8MP-es egység LED-es vakuval, ezenkívül egy 5MP-es szelfi kamerát találunk az előlapon.

A mikro USB-csatlakozón keresztül tölthető Redmi Go akkumulátora 3000mAh kapacitású, ami, figyelembe véve a kis képernyőt és az alacsony fogyasztású chipkészletet, nagyvonalú megoldásnak tűnik.

Az európai piacon kék és fekete színben megjelenő telefont előreláthatóan 80 euró körüli áron kínálják majd a forgalmazók.