Magyar cég szállít amerikai óriásvállalatnak rendszámfelismerőt

 

Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems, Inc. technológiai szolgáltatóval, továbbá a parkolóházak call centereinek automatizálásában élenjáró Umojo-val is megállapodást kötött amerikai értékesítési partnerén keresztül az OTT-One Nyrt.

Az együttműködések keretében mindkét vállalat megkezdi az Asura objektumfelismerő szoftverének – amelynek kizárólagos globális viszonteladója a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat – integrálását saját rendszereikbe.

A mesterséges intelligencián alapuló szoftverrel típustól függetlenül bármilyen kamera képes lehet rendszámok, járműtípusok, fegyverek, szimbólumok, mozgásminták felismerésére, és jól kiegészítheti például a BÉT-en jegyzett cég vénaszkenneres megoldásait. Az Asura Technologies magyar fejlesztőcsapatának „plug and play”, vagyis rendkívül könnyen installálható technológiáját az Intertraffic Amsterdam innovációs díjára is jelölték az év elején.

A T2 Systems az USA piacvezető parkolási technológia szolgáltatója az USA parkolási piacának mintegy 25 százalékát uralja. Az általa működtetett „UNIFI Parking Management Platform” komplex parkolási tranzakció kezelő megoldásokat nyújt önkormányzatok, egyetemek, kórházak, repterek, szállodák, továbbá más közintézmények és vállalatok részére.

Az OTT-ONE Nyrt.-vel kötött beszállítói megállapodással a T2 Systems 2019-től kezdődően integrálja ügyfelei részére nyújtott szolgáltatáscsomagjába az Asura AI-alapú rendszámfelismerő megoldását. A technológiai integrációs folyamat már kezdetét is vette. A részvénytársaság a T2 Systems-zel megkötött beszállítói megállapodás eredményeként az Asura megoldásainak értékesítéséből 2019-től kezdődően jelentős árbevételre számít.

Az Umojo piacvezetők közé tartozó felhőalapú, többek között kamerákat, riasztásokat és adatelemzést integráló platformja testre szabható parkolási megoldásokkal áll ügyfelei rendelkezésére, amely egyetlen garázstól kezdve akár egész önkormányzatokat és parkolási portfoliókat képes kiszolgálni.