Robottanácsadót alkalmaz a magyar bankok között elsőként az MKB

 

A pénzintézet digitális szolgáltatásainak egyikeként, az MKB Private Banking robottanácsadót vezet be.

Az új rendszernek köszönhetően az MKB Private Banking a jövőben még gyorsabban tud az MKB Bank befektetési portfóliójában található nagyszámú eszközről naprakész, könnyen átlátható információkat biztosítani, és ennek köszönhetően a tanácsadók – az aktuális befektetési irányelvekkel összhangban – teljes mértékben egyedi portfólió kiajánlásokat biztosíthatnak az ügyfeleknek.

A fejlesztés jelentős költséghatékonyság-növekedést, még hatékonyabb ügyfél-akvizíciót, illetve ügyfélmegtartást, az MKB Private Banking ügyfelei számára az eddigieknél is proaktívabb kiszolgálást és még jobb teljesítményű befektetéseket biztosíthat.

Hasonló megoldások gyakoriak a fejlett pénzügyi piacokon, így például a vezető német Robo-Advisor, a 2014-ben alapított Scalable Capital a spanyol Santander Openbanking részére fejlesztett digitális vagyonkezelési szoftvert, az USA-ban a SigFig nevű digitális vagyonkezelést fejlesztő cég a Wells Fargo hasonló rendszerének motorját szolgáltatja.

A Blueopes Zrt. – melynek fő befektetője az MKB Fintechlab – pénzintézetek, alapkezelők és befektetési szolgáltatók részére fejleszt digitális vagyonkezelési platformot. 2017-ben elnyerte a Central European Startup Awards „Legjobb Magyar Fintech” díját, 2018-ban a 73 millió ügyféllel rendelkező BBVA globális bankcsoport „Legjobb Fintech a Fenntartható Pénzügyekért” díját.