Középárban adott olyan mobilt a Samsung, ami a saját prémiumtelefonjait is verheti

 

Közzétett paraméterei alapján a ma bemutatott Samsung Galaxy A9-es okostelefonnak van a legjobb kamerája.

samsung galaxy a9 harom

Hogy mennyire megalapozott ez a benyomás, majd kiderül a tesztekből. Annyit nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a koreai óriásvállalat most igen szokatlant lépett.

Általában ugyanis a legdrágább telefonokba teszi minden gyártó a legjobb kameráját, s most a Samsung ezt a középkategóriás (és középáras!) A9-cel lépte meg.

Talán világelsőként álltak elő ilyen négy hátlapi kamerával.

(Képek forrása: Samsung)

(Képek forrása: Samsung)

Egyáltalán nem öncélú számháborúról van szó, melyben a gyártók egyre több kamerával szállítják a készülékeiket, hogy legyen mire alapozni a marketingjüket.

Nem, a hátlapon található négy különálló lencse mindegyikének fontos funkciója van.

Fő kamera: 24 megapixeles, autofókuszos, nagy fényerejű, F1.7
Teleobjektív: 2X optikai zoom, 10 megapixeles, autofókuszos, F2.4
Széles látószögű lencse: 120 fokban lát, 8 megapixeles, F2.4
Mélységlencse: 5 megapixeles, F2.2

samsung galaxy a9

Az önálló lencsék lényegesen jobb képet eredményeznek, mint a szoftveres megoldások: úgy tűnik, a Samsung vissza akarja venni az elsőséget a kamerák terén a kínai modellektől és az iPhone-tól is.

A szelfikamera szintén ígéretes, F2.0-es, 24 megapixeles.

A kétszeres optikai zoommal részletgazdag, kiváló minőségű képek készíthetők akár nagyobb távolságból is, az ultraszéles lencsének köszönhetően a felhasználók a maximális látószöget kapják.

A mélységlencsének köszönhetően manuálisan is állítható a képek mélységélessége és fókusza.

Többi jellemzőjével a középkategória korrekt átlagában teljesít a Galaxy A9-es. Nyolcmagos processzort kapott 6GB RAM-mal, s rendes, 3800 mAh-s akkumulátor gondoskodik az egynapos üzemidőről. 128GB-os tárhelye akár 512GB-ig bővíthető.

Mindez a szokott Samsung dizájnban, lekerekített szélekkel, ívelt 3D üveg hátlappal jön.

Aki kitűnő kamerát (kamerarendszert) és átlagos használatra bőven elegendő hardvert akar, bizonyosan elégedett lehet a mai 3-400 ezer Ft fölé feltornászott prémiumkészülékeket figyelembe véve az A9-es 199.990 forintos árcédulájával.

November közepén jön a telefon, amelyik fotókészítésben a mai listavezetőket, sőt, a Samsung saját prémiumkészülékeit is megszorongathatja.