Ismét a Telekom mobilhálózata lett a legjobb Magyarországon

 

A független P3 Communications tanácsadó cég mérései alapján immár harmadszorra a legjobb összesített eredményt érte el a hang- és az adatszolgáltatások terén is a hazai mobilszolgáltatók közül.

A maximális 1000 pontból 914 pontot szerzett a Magyar Telekom, ami 48 ponttal több, mint a második helyezett szolgáltató pontszáma. A mérések során minden kategóriában – hang, adat és megbízhatóság – ennek a szolgáltatónak a hálózata tudta a legjobb eredményt felmutatni.

Az idén augusztusban két héten keresztül folyó átfogó felmérés során a független P3 Communications tanácsadó cég a hazai mobilhálózatok széles szolgáltatási spektrumát – például a hanghívás sikerességet, a beszédminőséget, a le- és feltöltési sebességet, a webböngészést – felölelő vizsgálatának célja az volt, hogy az ügyfél szemszögéből mérje fel a szolgáltatók mobilhálózatainak minőségét.

A beszéd-, és adathasználati szempontokra vonatkozó mérések mellett idén már a közvetlenül az ügyfelek telefonjáról származó hálózatminőségi és megbízhatósági adatokat is felhasználták a kiértékelés során.

Az elsőségről szóló tanúsítvány hamarosan elérhető lesz a P3 Communications weboldalán a Certificates menüpontban.

A cég először 2015-ben, a P3 communications Mobile Benchmark Hungary 06/2015-ös felmérése során szerezte meg a „Best in test” minősítést 895 pontos eredménnyel.