Robotot lehet nyerni nemzetközi pályázaton

 

Egyetemek, főiskolák és kutatóintézetek kezébe adja az Epson a technológiát.

Az Epson elindította nyereményjátékát, amelyben három robotot is lehet nyerni.

epsonrobot

A cég vezető szereplő a SCARA-robotok ágazatának világpiacán, és 1980 óta nyújt automatizálási megoldásokat: a legújabb technológiát a jövő, egyetemek, főiskolák és kutatóintézetek kezébe adja a teljes EMEAR-régióban. Az oktatási és kutatási intézményeket azért választották, hogy támogassák a növekedést, a fejlődést, a gyártás versenyképességét és az automatizálás terjedését.

Jelentkezni online lehet december 15-ig.

A pályaművek elbírálása többek között olyan szempontok alapján történik, mint az innováció, az oktatás, a képességfejlesztés, a robot egyedi felhasználása és a fenntarthatóság.

A második körre kiválasztott jelentkezőket meghívják, hogy pályázatukat bírák előtt is bemutathassák.

Az Ipar 4.0 már a valóság. Ahogy az automatizálás egyre több területre terjed ki, számos új és innovatív alkalmazási módot fejlesztenek ki a robotoknak. A gyártás és más iparágak forradalmasításával adott számukra a lehetőség, hogy radikálisan javítsák a munkahelyi életminőségünket.

A világon üzembe állított ipari robotok száma várhatóan 2,6 millióra növekszik 2019-re. Különösen Közép- és Kelet-Európában várható gyors bővülés, ahol a robotok alkalmazása évente 20%-kal növekszik a következő két évben, amely Kína után a második legerősebb növekedési ráta.

Ez a növekedés központi szerepbe helyezi a robotikát a gyártás, az egészségügy és számos egyéb iparág jövőjében. A robotok emellett segíthetik a képzéseket, valamint a hulladéktermelés és az energiafogyasztás csökkentését.