Tévét csinál a hazánkban is népszerű okostelefon gyártó

 

Igen, arról a kínai csapatról van szó, amelyik közel fél áron adja évek óta a csúcstechnológiát.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A OnePlus (látszólag) kis cég, amelyik eredetileg antimarketingjéről híresedett el. Úgy működtek, mint akiknek nincs hagyományos értelemben vett marketingjük, az okostelefonjaik jó minősége csak szájhagyomány útján terjed, s így teljesen lenyomott árakkal tudnak dolgozni.

Valójában persze nagyon is átgondolt stratégia volt ez, s egyáltalán nem annyira kicsik, ugyanazon BBK Electronics tulajdonában vannak, mint az Oppo. A lenyomott ár azonban igaz: képesek ugyanolyan új és erős (néha erősebb) hardvert pakolni a mobiljaikba, mint a legnagyobb gyártók, csak közel fele annyiért árulják egyre jobb minőségű készülékeiket.

Az egyik cégalapító, Pete Lau – alábbi, a Twitteréről átemelt képén is láthatóan meglehetősen szuggesztív, öntörvényű személyiség – a OnePlushoz illő lazasággal a fórumoldalukon jelentette be, hogy tévékészüléket csinálnak.

Elsőre a bejelentésből sokat nem lehetett megtudni.

A OnePlus TV-nek a nevét – ahogy kell – az okostelefonos felhasználóikkal szavaztatja meg. És persze nem egy újabb, akármilyen tévéről lesz szó.

Pete Lau későbbi nyilatkozataiban elárulta, hogy mivel a tévé még mindig a család egyfajta otthoni központja, nem plusz készüléket akar vinni a lakásokba – mint a Google-tól (Asszisztens, Home) az Amazonon (Alexa, Echo) át a nagyok teszik –, hanem olyan televíziót akar, amelyik nem csak egyes funkcióitól okos, hanem teljesen ellátja a házi mesterséges intelligenciaközpont szerepkörét.

Anno sokan nevették a OnePlus termékeit – ma már inkább vásárolják: érdemes komolyan venni Lau magabiztos szavait.

Úgy fest, már túl vannak a fejlesztés korai szakaszán, s jövőre piacra is dobják a tévét. Bár Lau azt gondolja, további, hosszabb időre lesz szükség, mire leendő termékük teljesen megfelel majd a ma kibontakozó kapcsolt világ elvárásainak.

Technikai paraméterekről egyelőre nem tudni semmit, az alapító prémium minőségű, zászlóshajó tévét ígér.

A tévé nem csupán képeket és videókat jelenít majd meg, hanem mindenféle hasznos információt. Például, hogy milyen számunkra fontos események, találkozók várhatók, mikor induljunk el hazulról és milyen útvonalat válasszunk.

Hasonló megoldások már léteznek, de a OnePlus nyitott szemlélete bizonyosan sok újdonságot visz a készülékbe, ami az eddigi gyakorlatnak megfelelően a konkurencia árának feléért lesz kapható.