Hazai startupos fejlesztőket keresnek 100 milliós befektetéssel

 

Elsősorban hardver területen működő, nemzetközi piacokon is sikerre esélyes, korai stádiumban lévő startupokat keres az Intellitext.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Nagy és gyors növekedési lehetőséget, kiterjedt szolgáltatásokat és maximum 100 millió forintos befeketítési lehetőséget kínál az Intellitext startup inkubátor. Az akcelerátor korai stádiumban lévő vállalkozások kutatás-fejlesztési projektjeinek támogatásával foglalkozik, melyek innovatívak, széles körben felhasználhatók és a nemzetközi piacokon is versenyképesek.

A befektető elsősorban – de nem kizárólagosan – hardver területen működő startupokba invesztál. A spin-off projektek K+F tevékenységét követően jól megalapozott piaci bevezetés után a cél a megfelelő piaci részesedés megszerzése, biztosítva a folyamatos előnyt a versenytársakkal szemben.

Az inkubátor összesen maximum 721 millió forintot tervez befektetni 8-20 projektbe, de emellett teljes körű üzleti támogatást is biztosít a kiválasztott startup vállalkozásoknak, melyek növelik a vállalatok sikerének esélyét a kockázatos, kezdeti fázisban.

Jelen program keretében az Antenna Hungária Zrt., AHa!, Brain Store és a Metropolitan Egyetem (METU Garage) akcelerátor programokban részt vevő legjobb pályázók is tőkeinjekcióban részesülnek.

Az Intellitext inkubációs programja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg, az „Innovációs ökoszisztéma” (ÖKO-16) című program keretén belül.