Mobilalkalmazás segít vízhez jutni a hőségben

 

A letölthető mobilalkalmazás a magyarországi közkutakról informálja a felhasználókat. Az applikáció mintegy tizenegyezer helyszínt tartalmaz, ahol ingyenesen juthatunk ivóvízhez.

A nagy kánikulában rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk. Petró Tamás, a Közutak mobilalkalmazás fejlesztője a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményében tudatta, hogy a kozkutak.hu oldallal együttműködve készült el az az alkalmazás, amely a hazánkban található ingyenes vízvételi lehetőségeket listázza. Az applikáció Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető, és nem tartalmaz zavaró reklámot.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az alkalmazás különösen hasznos a túrázók és a természetjárók számára, de városokon belül is jó szolgálatot tesz, ha látjuk, hogy hol juthatunk ivóvízhez a közelben. A köz- és ivókutak mellett a mobilapplikáció az újratöltő pontokat és a nem működő kutakat is tartalmazza.

A közleményből az is kiderült, hogy az adatbázis a felhasználók bejelentései alapján folyamatosan bővül: a Közkutak.hu fejlesztője személyesen moderálja a beérkező jelentéseket, így válik az applikáció naprakésszé.