Új Alienware és Dell Gaming hardverek bizonyítanak az e-sportban

 

A Dell PC-s játékrendszer vadonatúj Alienware vezeték nélküli gamer headsettel és új generációs Alienware Elite játékosegérrel bővül.

CS GO

Az Alienware és a Dell Gaming izgalmas híreket hozott a játékipar és a gamer közösség képviselőinek. Az asztali játékrendszert kiegészítő új termékek közé tartozik a kiváló hangzást biztosító Alienware vezeték nélküli gamer headset és a 2. generációs, gyors válaszidejű Alienware Elite gamer egér.

A Dell és az Alienware az e-sportolókat célozza. A közelmúltban a Detroit Renegades e-sportcsapat választotta kizárólagos technológiai partnerének az Alienware-t. Ezen kívül az Alienware Arena rajongói mostantól a telefonjukról is elérhetik a közösséget, és az új alkalmazással különféle nyereményekért is játszhatnak.

Új Alienware vezeték nélküli gamer headset

Az Alienware gamer kiegészítőnek családja a vállalat első, vezeték nélküli gamer headsetével bővül. Az új headset a legelszántabb játékosoknak készült, akiknek igazán fontos a játékot meghatározó audio élmény.

AW_Elite_Gaming_Headset_1

A megbízható minőségű, 40 mm-es neodímium driverek mély, gazdag hangzásvilágot nyújtanak a játékosoknak. Az egyéni és a többjátékos módban is tiszta, természetes hangminőséget biztosító headset mikrofonja közelebb hajtható a szájhoz, így csökkenthető a háttérzaj. A headset rendelkezik továbbá játék/csevegés hangkeverővel, valamint az akkumulátor töltöttségére és a vezeték nélküli kapcsolódásra figyelmeztető beépített hangjelzésekkel.

A strapabíró, ugyanakkor könnyű headset széles, rugalmas fejpánttal rendelkezik, amely rendkívül kényelmessé teszi a viselését, a vezérlők pedig egyetlen ujjal is elérhetők. A forgatható, sportszövettel bevont fülhallgató gondoskodik róla, hogy a játékosok a maratoni játékok során is végig zavartalanul összpontosíthassanak. És itt vannak az ikonikus dizájnelemek, például a kétzónás LED-világítás és a kattintással változtatható, testreszabható AlienFX játékonkénti fénybeállítás.

A Sound Center nevű új segédprogrammal bővül az Alienware Command Center

Ennek segítségével a játékosok előre beállított és egyéni hangzásprofilokat hozhatnak létre és kezelhetnek. Az új megoldás közvetlenül kapcsolódik a csatlakoztatott lejátszó és/vagy hangrögzítő készülékekhez és lehetővé teszi, hogy kiválasszák és finomhangolják az aktuális környezetükhöz tökéletesen illeszkedő hangzást.

A hangbeállítások kezelését a Sound Center felhasználóbarát funkciói négy fő területen teszik lehetővé. Ezek az Audio Effects, a Multi-band EQ, a Microphone Control és az Audio Recon irányjelző szint, amely a különféle hangok irányát jelzi a játék során (pl. közeli csata és léptek zaja). A Sound Center már világszerte elérhető, és engedélyezett az Alienware Area 51 legfrissebb, 2018-as modelljein, valamint az Alienware 15 és 17 laptopokon.

Az Alienware bemutatja az új Elite gamer egeret

Az ikonikus dizájnt prémium anyagokkal ötvöző új egér a játékosok kezébe adja az irányítást. A fejlett, ergonomikus kialakítású egér két áttervezett, felcserélhető oldalszárnnyal (két, illetve négy gombbal FPS/MMORPG játékokhoz) és egy háromállású tenyértámasszal rendelkezik, amely kézbe simul.

A négy konfigurálható, 5 grammos súlyozással pontosan testre szabható a kurzorpontosság és a mozgási sebesség. Emellett öt különféle DPI beállítás is megadható, amelyek között a játékosok menet közben válthatnak attól függően, hogy az adott pillanatban a sebesség vagy a precizitás a fontosabb.

AW_Elite_Gaming_Mouse_1

A hatékonyságot tovább növeli a 9, vagy akár 11 programozható gomb 512k beépített memóriával a játékon belüli testreszabáshoz. A játékélményt még személyesebbé teszi az AlienFX világítás, amely több mint 130 játékhoz kínál egyedi témát és dinamikus megjelenést, így tükrözi a játékos stílusát.

Új Alienware Academy online gyakorlóportál

A Dell legfrissebb, a játékvilág helyzetéről készített kutatásából kiderült, hogy a játékosok világszerte azt tartják a közösség legfontosabb pozitívumának, hogy „tippeket és trükköket” (43%) tanulhatnak egymástól.

Az idén debütáló, vadonatúj Alienware Academy portál segítségével az amatőrök is elsajátíthatják azokat a készségeket és stratégiákat, amelyek profivá tesznek egy esport játékost – mindezt különféle leckék és a fejlődésükről kapott visszajelzések segítségével.

Az Alienware Academy platform zártkörű béta verziója ebben a hónapban indul el. A tananyag középpontjában a CS:GO áll, de a jövőben további népszerű játékokban is fejleszthetik magukat az érdeklődők. A felhasználók gyakorolhatnak, és jobban megérthetik a saját játékstílusukat a Team Liquid támogatásával és a Tobii szemkövető technológián alapuló eszközeivel: például a tekintetkövetés, hőtérképek, statisztikák és a profi játékosokkal való összehasonlítás segítségével. Az egyes leckék után a játékosoknak a tudásukat tesztelő feladatokat kell teljesíteniük ahhoz, hogy továbbléphessenek a tananyagban.

A kezdő esportolók gyakorolhatnak, fejleszthetik a készségeiket, előre meghatározott célok eléréséért dolgozhatnak, a leckék után megtudhatják, hogyan teljesítettek, és a közösség többi tagjával is összemérhetik a játékukat – így végül minden egyes felhasználó új szintre léphet, és kibontakoztathatja a benne rejlő képességeteket.