Sebesség, még nagyobb sebesség: újdonságokat hoz a Firefox

 

A héten megjelent verzió teljesítményben, kényelemben, és a sötét témák támogatásában hoz újdonságokat.

Az új Firefox gyorsabb oldalmegjelenítéssel kecsegtet, hála a Quantum CSS továbbfejlesztéseinek. A Quantum CSS-ről itt lehet olvasni részletesen.

Az androidos Firefox is megkapja ezt az újdonságot, továbbá gyorsabb görgetést is. A Firefox eddigi grafikai újításait ebben a tréfás kedvű cikkben foglalták össze. (Megfejtés: azért magyar városról nevezték el az előző Firefoxot, mert ez a hatvan/adik/.)

Az immáron 61-es verzióban a megjelenítési listák megtartása is újdonság, amely a grafikai teljesítményt hivatott növelni. A megjelenítési lista felépítése során a weboldal elemei (keretek, hátterek, szövegek, stb.) kerülnek a CSS által meghatározott helyekre, a megadott sorrendben.

firefox

A diagramon látható, hogy a lassú rajzolások ideje (20+ ms) hozzávetőlegesen 30%-kal csökkent.

A jövőben a grafikus megjelenítésen dolgozó mérnökök a Mozillánál azon dolgoznak, hogy a böngésző minél kevesebb erőforrással el tudja dönteni, mikor van szükség teljes újrarajzolásra, illetve miképpen lehet gyorsabb a teljes újrarajzolás is.

smooth-browsing.590f65c341bd

A legújabb Firefox, továbbra is Windows, Linux és OS X operációs rendszerekre tölthető le, szokás szerint magyar nyelven is. Szintén frissült az androidos Firefox.