Rekordévet csinált a Simple applikáció

 

Tavaly is folytatódott az OTP Mobil két termékének sikertörténete. A Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások forgalma a duplájára, száma pedig háromszorosára emelkedett.

A vásárlások összértékét tekintve továbbra is az autópálya-matrica vásárlás, míg a tranzakciók számát tekintve a parkolás funkció a legnépszerűbb.

A SimplePay online fizetési megoldás 2017-ben összesen 37 milliárd forint forgalmat generált, valamint több száz új partnerrel és 1100 új webshoppal gyarapodott az elmúlt évben.

Az eNET Internetkutató legfrissebb E-kereskedelmi körkép kutatása rámutatott, hogy a már jelenleg is több százmilliárd forintos online fizetési piac folyamatos bővülése folytatódhat a következő években.

Az eredmények azt mutatják, hogy akár az online, akár a mobilfizetésről van szó, a hazai lakosság egyre gyakrabban használja a már megszokott funkciókat, ugyanakkor nyitottak az olyan új úttörő megoldásokra, melyek egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a fizetés folyamatát.

Összesen több mint 2,343 milliárd forint értékben indítottak vásárlásokat 2017-ben a Simple alkalmazáson keresztül a felhasználók: ez több mint 217 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest.