Tervezzünk okosan nyaralást a Google-val – olcsóbb lesz

 

Utazni szerető, ám takarékos ember már tervezi a nyaralását. Válasszuk a legolcsóbb repülőjegyet.

Kép: Shutterstock

Kép: Shutterstock

Aki nem régimódian (és drágán) akar utazási irodánál, vagy a kiszemelt légitársaságnál repülőjegyet vásárolni, online keresgél.

Sok időt vesztegethet vele, mire egy-egy népszerű úti célhoz megleli a legkedvezőbb árú jegyet – aztán lehet bosszankodni, ha kiderül, hogy lett volna sokkal olcsóbban is.

Nem elég a keresőbe írni a célt: rendelkezésre áll a Google kifejezetten erre a célra fejlesztett alkalmazása, a Google Flights járatkereső.

A magyarul is elérhető szolgáltatást telepíteni sem kell, böngészőből elérhető. A jól átlátható, guglisan egyszerű felületen kezdésnek írjuk be az úti cél, s az indulás és hazaérkezés várható időpontját.

1

Árfigyelő

Kellemes, hogy a Google-fiókos felhasználónévvel és jelszóval belépve kérhetjük a rendszertől az „Árak nyomon követése” opciót. Így nyomon lehet követni az árváltozásokat, sőt, utazási tippeket kaphatunk e-mailben.

Majd a Google megmondja, melyik a leginkább pénztárcakímélő megoldás: egy közvetlen utazás például Rómába kerülhet 24 ezer, és 62 ezer Ft-ba is.

Aki rugalmas, még többet nyerhet

Ilyenkor még könnyen változtathatjuk a július 2-i indulást június 29-re. Érdemes, hiszen e sorok írásakor Bari-ba például július 2-án a legolcsóbb jegy 77 ezer, június 29-én meg 38 ezer Ft-be kerül.

Meglehet, azonos áron találunk szállást, ha három nappal eltoljuk a repülés időpontját.

A naptárban böngészve keresgélhetünk a legjobb választásért a „Rugalmas dátumok” és az „Árdiagram” lehetőségei között.

Ha még csak a pénztárcánkat ismerjük

A tervezgetés elején, mikor még azt kell megálmodni, hogy hová utazzunk, tippadónak jól jöhet, ha a Flights nyitóoldalán kicsit legörgetve, az „Utazások felfedezése” menüpont alatt a megfelelő hónapra kattintunk: úti célok, városok tárulnak elénk a becsült árakkal.

Az érdekesebbnek látszó ötleteket az Úti célok oldalon tekinthetjük át.

Ez célszerű bontást, tippeket nyújt a kiemelt látnivalókról, valamint, hogy mit nézzünk meg, ha csak egy, s mit vegyünk sorra, ha mondjuk három napunk van.

Ugyanitt művészeti-történeti szempontok szerint, illetve például gyermekbarát látnivalókra szintén kaphatunk javaslatokat.