Megújul a legnagyobb hazai nyilvános dalszöveg-adatbázis

 

Új, kezelhetőbb dizájnt kap a Zeneszöveg.hu. Az oldal a bővülő tartalmak mellett nemzetközi vizekre is evez: a visegrádi országok és később más régiók felé nyit, létrehozza az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát.

fejhallgato AFP

A 2004 óta működő és napjainkra Magyarország egyik leglátogatottabb zenei, és legnagyobb dalszöveg-adatbázisává vált Zeneszöveg.hu mintegy 130 ezer magyar dalszöveget és hozzá tartozó adatot gondoz, együttműködésben a hazai szakmai szervezetekkel.

A 2018-tól a Songbook.hu csoport tagjaként működő Zeneszöveg.hu napi ötvenezer és havi 800 ezer egyedi látogatóval, havi hárommilliós oldalletöltéssel, százezer feletti Facebook követő táborral rendelkezik.

Az oldal új dizájnt kapott, a felhasználóbarát felület igazodik a felgyorsult és digitalizált világnak igényeihez.

Az oldal üzemeltetői elsőként indították el az úgynevezett Moodlyrix funkciót. A Moodlyrix hangulatkártyákat rejt, amelyeket ismerőseinkkel megosztva dalszöveg-részletekkel fejezhetjük ki pillanatnyi érzéseinket, gondolatainkat.

A portál a Songbook.hu meghatározó részt vállal a magyar zenei élet támogatásából. Hozzájuk kötődik az első hazai nemzetközi dalszerző tábor (Songbook Songwriting Camp 2017, Tállya), valamint egyéb sikeres rendezvények (dallamos villamos) megrendezése, az oldal emellett kiadványokkal (kottakönyvekkel, lemezekkel), valamint digitális tartalomterjesztéssel és gondozással is foglalkozik.