Mesterséges intelligenciával debütált az LG tévékínálata a CES-en

 

A cég legújabb OLED és SUPER UHD televíziói mesterséges intelligencia technológiájával és új képfeldolgozó processzorral mutatkoztak be.

LG-W8-ThinQ-AI

A világ egyik legnagyobb szórakoztató és fogyasztói elektronikai kiállításán, a CES-en debütált készülékekbe épített AI-funkciókkal az LG televíziók tulajdonosai a mai fejlett hangasszisztens-technológiák minden előnyét élvezhetik, hiszen közvetlenül a távirányítóba beszélve adhatnak utasításokat a készülékeknek.

A ThinQ televíziók okosotthon-központként is funkcionálnak, melyen keresztül további okoseszközök, például robotporszívók, légkondicionálók, légtisztítók, okosizzók és okoshangszórók is elérhetők, melyek wifin keresztül csatlakoztathatók a tévéhez.

Az új, α (Alpha) 9 processzorral a gyártó szintet lép: a nanocellás SUPER UHD televíziók Full-Array Local Dimming (FALD) háttérvilágítással készülnek, így mélyebb feketéket, élénkebb színeket és részletesebb árnyalatokat képesek megjeleníteni.

E technológia lényege, hogy az LCD panel háttérvilágítását sorokba rendezett diódák biztosítják, melyek fényerőssége csoportonként változtatható, így a megjelenő képen a világosabb színek erősebb, a sötétebb színek pedig gyengébb háttérvilágítást kapnak.

A ThinQ AI-megoldása még interaktívabb élményt kínál a cég legújabb OLED és SUPER UHD televízióiban. A természetes nyelvek feldolgozásán (Natural Language Processing, NLP) alapuló intelligens, hangalapú irányítás az LG saját gépi mélytanulási (deep learning) technológiájával, a DeepThinQ-kel egészül ki.

A leegyszerűsített beállításokkal a felhasználók gyorsan és könnyen kapcsolódhatnak a videojáték-konzolokhoz és külső hangprojektorokhoz. A felhasználók bármilyen információra, képre vagy videóra rákereshetnek, de konkrét témára is szűrhetnek egyszerű, verbális parancsokkal. A távirányítóba beszélve használhatják például a „mutasd meg az összes filmet, amiben ez a színész játszott” vagy a „mutass jógavideókat” verbális parancsokat.

A készüléket megkérhetjük, hogy keressen rá egy film zenéire, de utasíthatjuk arra is, hogy kapcsolja ki önmagát egy adott műsor végén – mindezt anélkül, hogy megismételnénk a program nevét vagy beírnánk egy konkrét kikapcsolási időpontot.