Kiakadnak a fiatalok, ha egy percnél hosszabb a letöltési idő

 

Egy új felmérés szerint a fiatalok csökkentenék az online töltött időt, és sokan aggódnak a túlzott technológiára való támaszkodás miatt.

A OnePlus telefongyártó cég felmérésében több mint kétezer okostelefon-használót kérdezett meg mobilhasználati szokásiról. A 16–34 év közötti korosztályra ötször jellemzőbb, hogy a lassú letöltési sebesség miatt elveszíti a türelmét, mint az idősebb felhasználók – olvasható a The Independent hírei közt.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A válaszadókat arra is megkérték, nevezzék meg azokat az elemeket az életükben, amelyeket a legidegesítőbbnek találnak. A 16–24 éves megkérdezettek közül a legtöbben azt válaszolták, hogy az idegesíti őket, ha adott helyen, ahol tartózkodnak, nincs wifi. Másodikként a nem időben elvégzett kiszállítást jelölték a legtöbben.

A felmérés alapján kiderült, hogy a digitális technológiával túlzsúfolt életünk mentális terhet jelent, és a fiatalok kétötöde a kiégés olyan jeleiről számolt be a túlzott telefonhasználat miatt, mint a szorongás vagy az alvászavarok.

Úgy tűnik, a korosztály szeretne tenni valamit az ügyben, mert a 16–24 évesek fele elmondta, hogy csökkentené az online töltött időt. Az összes válaszadó 32 százaléka pedig arról adott számot, hogy aggódnak a túlzott technológiára való támaszkodás miatt.