Holtan találtak egy amerikai tudóst a görögországi Kréta szigetén

 

Egy hét napja eltűnt amerikai tudóst holtan találtak a görögországi Kréta szigetén, rejtélyes halálának körülményeit Athénból küldött gyilkossági nyomozók igyekeznek tisztázni.

Kréta szigetén találtak meg holtan egy hét napja eltűnt amerikai tudóst. Rejtélyes halálának körülményeit Athénból küldött gyilkossági nyomozók igyekeznek tisztázni.

A 60 éves Suzanne Eaton molekuláris biológus holttestét hétfőn este találták meg egy hajdani második világháborús bunkerban Hanía tengerparti város kikötője közelében, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án. A tudóst, aki egy konferenciára érkezett a népszerű üdülőszigetre, még látták zongorázni, és úgy tudni, hogy utáni futni ment.

Az amerikai születésű kutató hosszú évek óta Németországban élt, a drezdai Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Max Planck Intézetben vezetett egy kutatócsoportot. Muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott atléta (futó) és feketeöves taekwondós.