Újra Budapesten a Thievery Corporation

 

Két évvel ezelőtti budapesti koncertjük után ismét a fővárosban, a Budapest Park vendégeként lép színpadra a 20 éve töretlen népszerűségnek örvendő Thievery Corporation. A Washingtonból származó DJ-duó, Rob Garza és Eric Hilton ismét transzcendentális utazásra invitálja az igényes zene kedvelőit.

Rob Garza és Eric Hilton 1995-ben találkoztak az azóta is kultikus Eighteenth Street Lounge nevezetű washingtoni bárban, amelyben Hilton, aki korábban pénzügyesként dolgozott, társtulajdonos. A két lemezlovast a közös zenei ízlés hozta össze.

Mindketten nagy tisztelői a brazil bossa novának, de zenéjükben az acid jazzes elemek, a jamaikai dub reggae hangzás vegyül hiphop elemekkel, transzencendentális hangulatot teremtve, de megjelent zenéjükben tempósabb tánczene is.

 

A washingtoni duó  a kezdetektől fogva független, saját kiadású lemezekkel jelentkezett, és így is sikerült milliókat eladniuk albumaikból és évről évre egyre nagyobb rajongói bázist kiépíteniük világszerte

Dalszövegeik angol, francia, perzsa, portugál és hindi nyelvűek, amely egyben jól jelzi a zenei diverzitás iránti vonzalmukat. Mindeközben a legkülönfélébb előadókkal dolgoztak együtt, mind például David Byrne, Perry Farrel, a Flaming Lips, Anoushka Shankar vagy Femi Kuti, illetve az elektronikus zenei producerek és DJ-k egész generációjára voltak hatással.

 

Thievery Corporation
Vendég: Anima Sound System
Budapest Park
2019. június 30.