Anna Netrebko és férje, Yusif Eyvazov a veronai Arénában lép fel

 

Verdi Trubadúr című operájának főszereplőiként debütál énekespárosként a veronai Arénában Anna Netrebko és férje, Yusif Eyvazov.

A június 29-i előadásra, amelyet a 96 éves Franco Zeffirelli rendezett, már minden jegy elkelt – közölte az idei évadot ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Cecilia Gasdia főigazgató. Az évad június 21-én indul a Traviata egy olyan változatával, amelyet Zeffirelli kifejezetten az Aréna számára kreált.

Gasdia azt mondta, hogy idén minden korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a minőségre, és több előadásra már elővételben elkeltek a jegyek, amire évek óta nem volt példa a veronai nyári operaelőadások esetében. Az Aréna nemzetközi rangjának emelése céljából az elmúlt hónapokban Moszkvában, Sanghajban, New Yorkban és Münchenben népszerűsítették a 13 500 férőhelyes szabadtéri operaszínpadot, egy ókori amfiteátrumot.

A szeptember 7-ig tartó 2019-es évad öt operával – Traviata, Aida, Trubadúr, Carmen és Tosca – és olyan sztárokkal csalogatja a nézőket, mint Plácido Domingo, Erwin Schrott, Luca Salsi vagy Neo Lucci. Az évad kiemelkedő eseményei közé tartozik egy gálaest abból az alkalomból, hogy 50 éve debütált az Arénában Plácido Domingo, valamint Robert Bolle sztártáncos és társulatának két fellépése.

A sztárok meghívása mellett az intendáns támogatja a fiatal tehetségeket is, így a veronai Arénában idén fellépő énekesek 30 százaléka kezdő vagy fiatal előadó lesz. A 2020-as évadot Pietro Mascagni Parasztbecsület és Ruggero Leoncavallo Bajazzók című operájával kezdik, melyek már évek óta nem szerepeltek az Aréna programján – közölte Cecilia Gasdia.