A New York-i Carnegie Hall-ban zenélt Mága Zoltán

 

Zsúfolásig megtelt a világ legrangosabb zenei hangversenyterme, a Carnegie Hall Isaac Stern Auditoriuma, a klasszikus zene „temploma”. Az április 11-i koncerten álló tapsvihar köszöntötte a Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt, Mága Zoltánt.

A magyar hegedűvirtuóz 2019-es amerikai turnéja nagy sikert aratott. Közel tízezer nézőt bűvölt el elsőként a Los Angeles-i Wilshire Ebell Theatre-ben, majd a torontoi Roy Thomson Hall-ban jutalmazta a közönség álló tapsviharral a Prima Primissima-díjas hegedűművészt és zenekarát.

maga-zoltan-turne190413

(Fotó: Kaszás Bence)

Ezután Washingtonban a Strathmore hangversenyteremben arattak sikert, majd következett a turné utolsó jelentős állomása, New York. Mindenhol teltház fogadta Budapest díszpolgárát, valamint a Budapesti Primarius Kamaraszimfonikus zenekart és a Budapest Gypsy Virtuózokat.

(Fotó: Kaszás Bence)

(Fotó: Kaszás Bence)

Mága Zoltán nem feledkezett meg a hazai tehetséges, valamint a rászoruló gyermekekről sem. Az amerikai koncertek bevételének egy részét hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére ajánlotta fel és már biztos, hogy legalább ezer szegény gyermek részesül iskolakezdés előtt cipő, ruha- és táskaadományban a hegedűművész jóvoltából.

(Fotó: Kaszás Bence)

(Fotó: Kaszás Bence)

A New York-i koncertjén elsősorban híres magyar zeneszerzők műveit játszotta, zengett a Kossuth-nóta a magyar ajkú közönség soraiból, sőt, egy magyar zászlót is vittek a színpadra. Mága Zoltán hazatérése után sem áll meg, további turnékra indul Európa számos fővárosába, ezen kívül Kínába, Ausztráliába, Izraelbe, Japánba és Indiába.