Legjobb dalaival készül év végi koncertjére az Erik Sumo Band

 

Az elmúlt közel másfél évtized legjobb dalait adja elő december végén az Erik Sumo Band a Művészetek Palotájában.

Az Erik Sumo Band 2016 után idén lépett ismét színpadra. Nyáron 9 nap alatt két koncertet is adtak, előbb Orfűn, utána a fővárosi Kobuci kertben. Idei harmadik fellépésükre a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben kerül sor December 29-én.

 

Az Amorf Ördögök dalszerzőjeként ismert Tövisházi Ambrus zenakara, az Erik Sumo Band története 2005-ben, a Németországban megjelent, My Rocky Mountain című, westernfilm-zenékből és a downtempóból építkező szerzői albummal indult. Ezen az első lemezen a tavaly decemberben fiatalon elhunyt Fábián Juli énekelt, az ő szerepét vette át 2005 második felétől a nemzetközi jazzvilágban is jól ismert Harcsa Veronika, aki az avantgárd színházi közegből érkező, saját maga által kitalált nyelvvel öntörvényű zenét alkotó Kiss Erzsivel együtt elképesztő párost alkot.

A 2010-ig rendszeresen külföldön is koncertező Erik Sumo Band az évtized fordulóján több tagcserén ment keresztül, s egy-egy koncerten kívül az évtized első felében nem lépett fel. A Liza, a rókatündér című, 2015-ben bemutatott magyar mágikus vígjáték ’60-as éveket idéző zenéje azonban, amelynek japán nyelvű betétdalait Tövisházi szerezte és énekli, visszahelyezte a térképre a pihenő együttest. Idén már két telt házas koncerten bizonyították, hogy nem lehet őket elfelejteni. Fellépésük a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben megkoronázása lesz újjászületésüknek: a zenekar történetének eddigi tizenhárom évének legjobb dalait fogják előadni.

2018. december 29. szombat
20:00 – 22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem