Ingyenes Sting-koncert a Hősök terén

 

November 24-én Sting és a jamaicai–amerikai Shaggy ad ingyenes koncertet Budapesten a Hatoslottó 30. születésnapján. A magyar vendégzenekar a Punnany Massif lesz.

Sting immáron tizedik alkalommal jár Budapesten, először  1988-ban az Amnesty International turnéja során, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban játszott.  Legutóbb pedig 2017 őszén lépett fel.

Hogy újra élőben hallhatjuk, az a Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhető: a cég hosszú ideje elkötelezett a hazai kulturális élet támogatása mellett. A 2017-ben  a Hatoslottó játékadójának 80 százaléka, azaz 4,4 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait, az Ötöslottó játékadójának 90 százaléka, azaz 10,5 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alapot támogatta.

Sting, a Police együttes egykori frontembere, brit dalszerző, énekes koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 13-án. Az énekes a tavaly ősszel megjelent albuma, a 57th & 9th európai turnéja keretében lép fel öt év után ismét a fővárosban.MTI Fotó: Mohai Balázs

Sting legutóbb a Papp László Budapest Sportarénában adott koncertet, 2017. október 13-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Az első Hatoslottó-sorsolást harminc évvel ezelőtt 1988. október végén tartották. Kezdetben havonta, majd kéthetente, később pedig már hetente sorsoltak. Akkoriban egy szelvény ára 10 forint volt. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008-ban vihette haza egy szerencsés játékos, aki csaknem 3 milliárd forinttal gazdagodott.

Sting mellett Shaggyt, azaz Orville Richard Burrell jamaicai énekest is hallhatjuk – akinek a nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Oh Carolina, a Boombastic, az It Wasn’t Me vagy az Angel. A brit sztár 2018 áprilisában jelentette meg közös lemezét, a 44/876-ot, amelyet az Egyesült Királyság és Jamaica szigete inspirált: az album címe is a két ország körzetszámából áll össze.