Még igényesebb tartalommal kezd az idei Fölszállott a páva

 

A Fölszállott a páva vetélkedő zsűrije 48 produkciót hívott vissza – az elmúlt öt évad legjobbjai közül. A gyermekévadból is meghívást kaptak azok a kiemelkedő tehetségek, akik a 16. életévükbe léptek, míg a felső korhatár továbbra is 35 év maradt.

Az elődöntők során a meghívott 48 produkció, négy kategóriában, 12-12-es csoportokba állnak majd színpadra a résztvevők. A középdöntőbe már csak 24 produkció jut tovább. A nézők szavazataikkal továbbra is a kategóriák legjobbjait, azaz négy produkciót juttathatnak tovább, a zsűri viszont már csak egy szabadkártyát fog kiosztani a kieső helyen lévők között.

Idén a versenyzők felajánlják nyereményeiket különböző alapítványok számára. A legjobbak versenyeznek ebben az évadban, a Páva krémje, az öt évad legkiemelkedőbb előadói. A nézők szavazata idén jobban számít, mint valaha. 2018-ban a döntés a nézők kezében lesz – szavazataikkal juttatják tovább a kategóriák legjobbjait már az elődöntőktől kezdve. Immáron applikáción keresztül is lehet szavazni, nem csak SMS-ben.

Hét héten keresztül láthatják a nézők a Kocsis Enikő és Fitos Dezső által megálmodott vendégprodukciókat. Hidat építenek nekünk múlt és jövő között: generációk találkozásában gyönyörködhetünk majd, apáról fiúra szállnak a mesék, a táncok, az énekek. Most Kincses Kalotaszegre kalauzolnak bennünket, méghozzá a gyermekpáva legjobbjai, nagyon sok meglepetésvendéggel.

A Fölszállott a páva 2018 döntőjébe összesen 10 produkció jut a nézők szavazatai és a zsűri szabadkártyái által. Az M1 december 21-i adásának a végére kiderül, hogy kik a négy kategória győztesei, akiket már kizárólag a nézők szavaznak meg.

Az első elődöntőre pénteken este kerül sor, az adás a hirado.hu-n is élőben figyelemmel kísérhető lesz!