Szeptember végén egy napra a táncé lesz a főszerep a Millenárison

 

Csaknem ötven ingyenes tánc- és mozgásművészeti előadás, gyermekprogramok, performance-ok és táncház várja az érdeklődőket szeptember 30-án a Millenárison a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap (NKA) jubileumi programsorozatának keretében.

A szeptember 23. és október 17. között 25 év, 25 nap, 25 esemény címmel zajló ünnepi fesztiválon az NKA valamennyi kollégiuma önálló programmal ünnepel, ezért a jubileumi programsorozat kiemelt eseményeként az NKA Táncművészet Kollégiuma és Imre Zoltán Programja szervezésében balett-, modern, kortárs és néptánc-előadásokat láthatnak a műfaj rajongói – olvasható a Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szeptember 30-án délután két órakor kezdődő Táncpark elnevezésű rendezvényen fellép Kőnig István, a Coincidance Táncszínház, a Gera Anita – DanceLab, a Székesfehérvári Balett Színház, a Feledi János – Feledi Project, a Budapest Táncszínház, a Duna Táncműhely és a Duda Éva Társulat.

A közreműködők között van továbbá a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház, az Artman Egyesület, az Argentin Tangó Táncszínház, a Fitos Dezső Társulat és a FlamencorazonArte Táncszínház.

Az érdeklődők a Duna Művészegyüttes, a Magyar Nemzeti Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit is láthatják.

A Millenáris három helyszínén zajló rendezvényen a látogatók bepillanthatnak a Nemzeti Táncszínház új, épülő otthonába is. A családok éve jegyében a szervezők családi örömzenére, örömtáncra is invitálják a kicsiket és nagyokat, az est zárásaként pedig egy gálaest keretében köszöntik a negyedszázados Nemzeti Kulturális Alapot.

A nap két házigazdája Stohl Luca táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz. Az NKA25 Fesztiválprogram eseményeinek Budapest mellett az ország különböző kis- és nagyvárosai, valamint több eseménynek határon túli települések adnak otthont.