Demjén-koncert a partiumi magyar napokon

 

Szatmárnémetiben, a 17. Partiumi Magyar Napokon kiemelt helyet foglal el a zene. A koncertek mellett gazdag színházi program várja az érdeklődőket.

A 17. Partiumi Magyar Napokon, amely augusztus 20. és 26. között zajlik, fellép többek között Herczku Ágnes és a Banda, a Parno Graszt zenekar, a Budapest Bár, az Atilla Fiai Társulat, amely a magyar nemzeti rockoperák legnagyobb slágereit fogja előadni, valamint Király Viktor. A rendezvénysorozatot pedig  Demjén Ferenc koncertje zárja.

Budapest, 2016. december 30. Demjén Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész 70. születésnapi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. december 30-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Demjén Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész  (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A debreceni Csokonai Színház és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia közös előadásában színre viszik szabadtéren Katona József Bánk bánjának koncertváltozatát, amelyet Gemza Péter állított színpadra.

Idén gazdag lesz a színházi program, amelynek keretében a helyi Északi Színház épületében fellép a Maros Művészegyüttes. A Ha te tudnád, amit én című előadás ízelítőt nyújt a Küküllő menti, a kalotaszegi, a keszűi, valamint a palatkai autentikus táncokból.

Az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Lars von Trier A főfőnök című vígjátékot viszi színre, a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 – Gördülő opera című vígoperájával lép színpadra és a Szegedi Kortárs Balett is bemutat egy produkciót az erdélyi városban.

A partiumi magyar napok színházi programját a Békéscsabai Jókai Színház zárja Tamási Áron Ősvigasztalás című drámájával.

A fesztivál számos szabadidős tevékenységgel, gasztronómiai rendezvényekkel, kézművesprogramokkal, könyvvásárral várja az érdeklődőket, ezek jelentős részét a helyi Kossuth-kertben rendezik.