A Liszt Ferenc Kamarazenekar ad hangversenyt az Óbudai Társaskörben

 

Nino Rota, Hummel, Couperin, Piazzolla művei és tangók zenekari átiratai is megszólalnak a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyén július 23-án az Óbudai Társaskör kertjében.

A hangversenyt a Keresztapa filmek zenéjéért Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjjal is elismert Nino Rota Concerto per archi című vonósokra írt darabja nyitja, majd Hummel Fantáziája hangzik el Izsák Ilona, az együttes egyik brácsaművésze közreműködésével. Az est első felét a barokk Francois Couperin csellóra írt Pieces en concert című darabja zárja Kertész Ottó, a zenekar gordonka szólamvezetőjének közreműködésével.

A második részben az együttes Astor Piazzolla művét, a Négy évszak Buenos Airesben című darabját adja elő négy hegedűsük, Horváth Róbert, Kovács Attila, Hutás Gergő és Tfirst Péter közreműködésével, majd tangók szólalnak meg zenekari átiratban.

A zenekar a nyáron egy komolyzenei és egy világzenei koncerttel – utóbbin Szirtes Edina Mókussal együttműködve – lép fel a Művészetek Völgyében, majd augusztusban a Zempléni Fesztiválon és a franciaországi Festival de Bergerac-on játszik.