Ingyenes koncerttel nyit a Budapesti Nyári Fesztivál

 

A klasszikus zeneirodalom legnépszerűbb tánczenéi és közkedvelt zeneművek szólalnak meg a Magyar Állami Operaház Zenekara előadásában, Héja Domonkos vezényletével szombaton a Margitszigeten, a Budapesti Nyári Fesztivál ingyenes nyitóeseményén.

A Mezítláb a réten című ünnepi koncert előtt a közönség részleteket láthat a margitszigeti nagyszínpad nyári bemutatóiból és üzeneteket a sztárfellépőktől. A szervezők a nyárindító örömkoncert mellett meglepetésekkel, többek között keringő világrekord-felállítással is készülnek az ünnepi évadot megnyitó eseményre – közölte a Szabad Tér Színház.

Az eseményre 26-os busszal vagy színházi hajójárattal érkezhetnek az érdeklődők, további információk a koncertről és a közlekedésről a www.szabadter.hu oldalon találhatók.

A Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú margitszigeti nagyszínpad 1938-ban, azaz 80 éve nyitotta meg kapuit. Ennek alkalmából a színes színpadi programsorozat mellett ingyenes közösségi események is szórakoztatják az érdeklődőket, hogy mindenki számára elérhető legyen a minőségi kulturális kikapcsolódás élménye.

A Budapesti Nyári Fesztivál neves magyar és nemzetközi művészek közreműködésével több mint 100 programot, opera- és operettbemutatókat, balettelőadásokat, klasszikus, könnyűzenei és crossover koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat és gyerekelőadásokat kínál szombattól szeptember 1-jéig a Margitszigeten és a Városmajorban.