Amikor a rendőrök zenélnek...

 

Nemzetközi Rendőrzenekari Találkozó kezdődik pénteken Budapesten a visegrádi országok részvételével

A Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából érkező rendőrzenekarok pénteken a Sándor-palota előtt, szombaton pedig a Kossuth Lajos téren lépnek fel – mondta Szalóky Béla, a Készenléti Rendőrség Zenekarának vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A rendőrzenekari találkozó hagyományaihoz híven a fogadó ország történelmi indulóit a meghívottakkal közösen adják elő, így szombaton négy ország 220 zenésze magyar indulókat fog játszani a Kossuth Lajos téren.

A Készenléti Rendőrség zenekara az Országház előtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján, 2015. március 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Képünk illusztráció: a Készenléti Rendőrség zenekara az Országház előtt 2015. március 15-én.  (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A Készenléti Rendőrség Zenekarának hatvan tagja van, mind hivatásos zenészek, ezzel Magyarország legnagyobb rezesbandájának számítanak, évente 200 rendezvényen, felvonuláson vesznek részt, így állományukon belül rendőri munkát nem végeznek.