Különleges adásnappal köszönti Bartók Bélát a rádió

 

Százharminchét évvel ezelőtt született Bartók Béla. A Bartók Rádió különleges adásnappal, élő műsorfolyammal és zenei vetélkedővel ünnepli a csatorna névadójának születésnapját.

Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója az M1 Ma délelőtt című műsorában elmondta: szeretik az ilyen tematikus napokat, mert ki tudnak lépni a megszokott műsorszerkezetből és találkozni tudnak a hallgatókkal. Nagyon büszkék a névadó Bartók Bélára, és ez már egy hagyomány, hogy a zeneszerző születésnapjához, – március 25-höz – legközelebb eső szombaton egy tematikus napot bonyolítanak le, élő műsorfolyammal köszöntik Bartókot.

A Bartók Rádió napján 14 órától 19.30-ig a Magyar Rádió Márványtermében és 6-os stúdiójában négy eseményt látogathatnak az érdeklődők, a hallgatók pedig élő adásban követhetik a koncerteket és a vetélkedőt. A programok ingyenesek, a látogatók a műsorkészítőkkel is találkozhatnak a helyszíneken – közölte Devich Márton.

A Magyar Rádió Márványtermében 14 órától a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének növendékei lépnek színpadra mások mellett Beethoven, Haydn és Schumann műveivel, 16 órától pedig zenés vetélkedőn vesznek részt tanáraikkal Játssz ma a 6-osban! címmel. 

Az Auer Trió – Fülei Balázs (zongora), Kováts Péter (hegedű), Varga István (gordonka) – koncertjén Haydn C-dúr triója és Beethoven c-moll triója hangzik el, majd a Várallyay Petra Trió – Várallyay Petra (zongora, ének, elektromos hegedű), Berta Zalán (basszusgitár), Szikora Balázs (dob) – ad koncertet.

Az évforduló alkalmából a Bartók Rádió képviselői is részt vesznek a Zenekadémia szervezésében megvalósuló megemlékezésen, amelyen koszorút helyeznek el a zenetudós síremlékénél vasárnap a Farkasréti temetőben.