Történelmi pillanat: az első női hadvezér a Honfoglaló döntőjében

 

Harmadik abszolút győztesét avatja kedd este, június 4-én a Honfoglaló a Duna Televízióban - olvasható az MTVA sajtóközleményében.

Fotó:MTVA

A Honfoglaló műsorvezetője, Szente Vajk és a játék három játékosa (Fotó:MTVA)

Számtalan izgalmas pillanatot, vártámadást, területfoglalást és védekezést követően összeállt a Honfoglaló III. Szuperbajnokságának döntős névsora. Igazi történelmi pillanat ez, hiszen első alkalommal mérkőzhet meg a végső diadalért női hadvezér Stippingerné Sípos Éva személyében.

Nagyon nagy élmény számomra, hogy itt lehetek és részt vehetek a III. Szuperbajnokság döntőjében. Igyekszem játékként felfogni, nem akarom elbízni magam. Szeretem a vártámadásokat, ezt a döntőben is alkalmazni fogom – árulta el a döntő női résztvevője.

Az építészmérnök Éva mellett, aki éppen második gyermekét várja, a programozó Bognár Attila, illetve a szegedi magyar-filozófia szakos tanár Plugor Magor küzd a Honfoglaló III. Szuperbajnokságának döntőjében kedden este a Duna Televízió képernyőjén. Érdekesség, hogy mindhárman írtak már verset vagy novellát és a nyereményt lakásfelújításra költenék.

Érezhető, hogy a játékosok azzal a tapasztalattal jönnek ide, hogy látták már a műsort, tudják mikor, mit érdemes lépni. Jobban értik a játéknak a menetét. Ez a Szuperbajnokság a taktikai csaták Szuperbajnoksága. Sok olyan megoldást láttam, amit eddig nem. Nagyon erős lesz a döntő szerintem – fejtette ki Szente Vajk, a Honfoglaló műsorvezetője.

Kedden este tehát kiderül, hogy ki lesz a Honfoglaló harmadik abszolút győztese. A III. Szuperbajnokság döntőjének nyertese összesen 30 millió forintot vihet haza a népszerű online területhódító kvízjáték televíziós változatában.

Honfoglaló – ahol a tudás valóban hatalom! III. Szuperbajnokság döntő kedden 18.35-től a Duna Televízió műsorán!