Kiemelten foglalkozik az M5 a Nemzetközi Természetfilm Fesztivállal

 

Az M5 hétfőtől kiemelten foglalkozik a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivállal, és különdíjjal jutalmazza az ott szereplő magyar alkotások egyikét.

Az M5 kulturális csatorna hétfőtől egy héten keresztül kiemelten foglalkozik műsoraiban a fesztivállal, amelyet május 24. és 26. között rendeznek meg Gödöllőn. Péntektől vasárnapig élő bejelentkezésekkel tudósítanak az eseményről, valamint a korábbi évek díjnyertes természetfilmjeiből is többet levetítenek a három nap alatt – tájékoztatott Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondta, az M5 csatorna különdíjat is átad a fesztiválon szereplő egyik magyar alkotás készítőinek. A díjnyertes film exkluzív vetítése május 27-én, hétfőn este lesz látható, amelynek témája szintén a fesztivál lesz. Kiemelte, nagy megtiszteltetés az M5 kulturális csatorna számára, hogy egy olyan rangos esemény fő médiatámogatója lehet, mint a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál.

Az M5 nem csupán kulturális, hanem oktatási, tudományos és ismeretterjesztő témákkal is foglalkozik, ráadásul a csatorna nézői között nagy népszerűségnek örvendenek a magyar és külföldi természetfilmek – tette hozzá Siklósi Beatrix.

Idén hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. Az elsősorban gyerekeket és családokat megszólító rendezvény kiemelt témája idén a víz lesz. A filmvetítések mellett számos kísérőprogram, valamint 65 civil és szakmai kiállító várja a közönséget. 

Az esemény fővédnöke idén is Áder János köztársasági elnök lesz.