Nemsokára startol az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője

 

Eljött a nagy nap, nemsokára az első elődöntővel elstartol az Eurovíziós Dalfesztivál. Kilenc órakor kezdődik a show, Magyarország Pápai Jociért izgulhat, aki az adás első felében hetedikként lép színpadra. Az én apám című dal 16 másik alkotással küzd meg a döntőbe jutásért, összesen tízen jutnak a szombat esti fináléba – hangzott el az M1 Híradójában.

Az utolsó perceket is kihasználta a gyakorlásra Pápai Joci. Az énekes már csaknem két hete Tel-Avivban van és készül a megmérettetésre. Azt mondta, nem szeretne csalódást okozni a nézőknek. Hozzátette, most is a maximumra törekszik, és csak akkor lesz elégedett a produkcióval, ha mindent kiad magából.

A kommentátorok is készen állnak. Rátonyi Kriszta és Freddie már harmadszor közvetítik a helyszínről az eseményt. Elmondták, már hetek óta készülnek az élő showra, az évek alatt pedig már teljesen összecsiszolódott a csapat.

Pápai Joci – Az én apám című száma hetedikként csendül majd fel, és 16 másik dallal kell megmérkőznie. Az elődöntőkből 10-10 produkció kerülhet a szombati fináléba. A továbbjutásról a nézők és a szakmai zsűri együtt döntenek.

SMS-ben és telefonon lehet szavazni. A szabályok szerint saját országra nem lehet voksolni, de a határon túli magyarok segíthetnek Pápai Jocinak a továbbjutásban. A 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét 21 órától a Duna élőben közvetíti.

A címlapfotó illusztráció.