Csengery Antal-díjat kapott Kakuk L. Tamás, a közmédia vezető szerkesztője

 

„A közmédia műsorainál több évtizeden át nyújtott magas színvonalú szerkesztői és műsorvezetői munkája” elismeréseként Budapest Főváros Közgyűlése Csengery Antal-díjat adományozott Kakuk L. Tamásnak, a Kossuth Rádió vezető szerkesztőjének. Az elismerést Tarlós István főpolgármester adta át csütörtök délután Budapesten, a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében.

Tarlós István főpolgármester, valamint a Csengery Antal-díjjal elismert Jolsvai András író, újságíró, Balogh Gábor, a Csepel.infó hírblog szerkesztője, Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője, Kakuk L. Tamás, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője, műsorvezetője és Bándy Péter újságíró, a Magyar Demokrata hetilap vezető szerkesztője a díj ünnepélyes átadásán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Csengery Antal jogtudós, publicista, Deák Ferenc közvetlen munkatársa, barátja volt, együtt fogalmazták meg azt a törvényszöveget is, amelyen az 1867-es kiegyezés alapult. Azóta már tudjuk, hogy az azt követő évtizedekben valódi aranykor köszöntött Magyarországra. Ezért Csengery Antal neve és munkássága előtt tisztelgő díj számomra iránytű, amely emelkedett erkölcsi cél felé mutat: az örök Magyarország szolgálata felé” – árulta el Kakuk L. Tamás.

Az 1991-ben alapított díjat minden évben azok az újságírók kapják, akik huzamosabb időn át magas színvonalon, hitelesen és kiegyensúlyozottan tájékoztattak a főváros ügyeiről.