Pápai Joci történelmet írt A Dal versenyében

 

Újra Pápai Joci képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, Izraelben. Az énekes Az én apám című szerzeménye nyert a Dal 2019 szombat esti döntőjében. Az előadó történelmet írt, még sosem képviselte valaki kétszer is hazánkat a nemzetközi dalversenyben. A tatai énekes pihenéssel és családjával töltötte a vasárnapi napot, de fejben már el is kezdett készülni a májusi megmérettetésre – közölte az M1 Híradója.

Az édesapjáról és legmélyebb érzelmeiről énekelt szombat este A Dal 2019 döntőjében Pápai Joci. A tatai énekes másodszor indult a dalválasztó showban, ahol ismét megnyerte a válogatót és az elődöntőt is. Végül a fináléban a nézőktől is ő kapta a legtöbb szavazatot, így Az én apám című szám lett Magyarország legjobb dala.

A 38 éves énekes 2017-ben már képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, az Origo című dal a 8. helyen végzett Kijevben.

A dalválasztó show után Pápai Joci családja társaságában ünnepelt egy tatai kávézóban. A vasárnap délutánt pedig az Öreg-tónál töltötték. Pápai Joci ezen a helyen szokott feltöltődni a feleségével és gyerekeivel. Azt mondta, neki minden helyzetben a család szeretete ad erőt, ezért is büszke, hogy Az én apám című dallal tudott győzni – hangzott el az M1 Híradóban.

Az énekes úgy fogalmazott, „fontos üzenet, hogy a jelenben szeressük azokat, akiket még tudunk, mert ha később esetleg már nincsenek velünk, akkor az nagy sebeket tud ejteni rajtunk.” Az Eurovíziós Dalfesztiválra koncentrálva pedig azt mondta, úgy érzi, „két év után ismét készen áll, hogy bizonyítson”.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője fog indulni, Pápai Joci május 14-én az első elődöntőben lép színpadra.