Jónak lenni jó! – Már lehet adományozni

 

A közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsora ebben az évben a cukorbetegséggel élő gyerekek és fiatalok nehézségeire kívánja felhívni a figyelmet. A kampányban a következő négy hétben a diabéteszben érintett gyerekekkel foglalkozó szervezetekkel együttműködésben gyűjtenek adományokat az egyes típusú diabéteszes gyerekek táboroztatására.

Már felkerült az internetre, hogy ebben a szezonban milyen, ismert emberek által felajánlott tárgyakat lehet megvásárolni a közmédia Jónak lenni jó! kampányában. Így például Polgár Judit sakkozó bögréjét és üvegből készült sakktábláját, Kovács Áron énekes pólóját, amiben teljesítette többek között a 42 kilométeres távot vagy Oláh Gergő énekes felajánlásait, egy aláírt, bakelitből készült faliórát és egy Családok éve 2018 bögrét. Ezeket már most meg lehet vásárolni a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo.hu  weboldalon.


Emellett folyamatosan hívható az adományvonal is: aki tárcsázza a 13 630-as számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a cukorbeteg gyerekeket és fiatalokat.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány is segít a gyűjtésben. Gémes Renáta, az alapítvány munkatársa az M1-en elmondta, hogy a cukorbetegség egyes típusa hirtelen, általában gyermek- vagy fiatalakorban jelentkezik és egész életen át tartó kezeléssel is járhat. Hozzátette: ez számos nehézséget jelent, főleg a gyermekek számára.

„Ez a kezdeményezés azért is jó, mert nagyon sok cukorbeteg gyereket nem is vesznek fel óvodába vagy az ellátásuk az iskolában is nehézségekbe ütközik. Most egy picit kiemelt figyelmet kapnak ezek a gyerekek a műsor által” – fogalmazott.

A jótékonysági akció mellett a közmédia december 16-án egész napos műsorfolyammal várja a nézőket, ahol mindent megtudhatnak a cukorbetegségről, és természetesen az adás ideje alatt is lehet majd felajánlásokat tenni.