Érkeznek a felajánlások a Jónak lenni jó akciójához

 

Idén a cukorbeteg gyerekeket segíti a közmédia. A műsorvezető Kovács Áron például egy pólót ajánlott fel, amiben lefutotta a maratont. A Jónak lenni jó adományvonala a 13 630, de az interneten is lehet adakozni – közölte az M1 Híradója.

A felmérések szerint évről évre nő a cukorbetegek száma világszerte. A közmédia Jónak lenni jó című adománygyűjtő műsora idén a diabéteszes gyerekek és fiatalok támogatására gyűjt.

A jótékonysági kampányához idén is csatlakoztak ismert emberek, egy-egy személyes felajánlással. Kovács Áron azt a pólót ajánlotta fel, amiben három éve lefutotta a maratont.

A további felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre lehet elküldeni, a mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon pedig meg lehet vásárolni a tárgyakat.

Emellett pedig folyamatosan hívható az adományvonal is: aki tárcsázza a 13 630-as számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a cukorbeteg gyerekeket és fiatalokat.

Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, mert az Egy Csepp Figyelem Alapítvány régóta szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegségnek komoly szövődményei vannak – emelte ki Gémes Renáta, az alapítvány munkatársa az M1 pénteki műsorában.

Elmondta, hogy a betegség egyes típusa hirtelen, általában gyermek- vagy fiatalkorban jelentkezik, és egész életen át tartó inzulin adására szorul az illető. Ez számos nehézséggel jár főleg egy gyerek számára, amelyről a társadalom egészséges tagjai keveset tudnak.

Mint mondta, sok cukorbeteg gyereket nem vesznek fel például emiatt iskolába, vagy nem tud elmenni táborozni a szigorú napirend miatt, amit az inzulin beadása és a folyamatos ellenőrzés megkíván. A műsor miatt most ez a probléma is előtérbe kerülhet – fűzte hozzá.

A december 16-i műsorban több beszélgetés szól a társadalmi felelősségvállalásról és magáról a diabétesszel élők mindennapi nehézségeiről is.

A jótékonysági akcióba bekapcsolódott a Magyar Diabetes Társaság, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és több, cukorbetegekkel foglalkozó szervezet.