Száz cukorbeteg gyereket hív meg a Jónak lenni jó műsora

 

A közmédia Jónak lenni jó műsorára, a december 16-án a Budapest Music Centerben tartandó koncertre várják a cukorbeteg gyermekeket.

Mindenki talál a környezetében olyan tárgyakat, amelyekből zenére alkalmas hangokat lehet kicsiholni. Azokból a beküldött videókból, amelyek ezt mutatják be, Dés András ütőhangszeres dzsesszzenész összevág egy darabot, amelyre élőben fog rájátszani a BMC-koncerten. Ez lesz a zajszimfónia, emellett az eseményen a Virtuózokból ismert Boros Misi zongorázik – mondta el Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője az M1 keddi műsorában.

A zajszimfónia „darabjait” a szervezők a zajszimfonikusok@zenehaza.com e-mail-címre várják, vagy feltölthetők az Instagramra a következő hashtagekkel: #zajszimfonikusok, #zeneháza.
A közmédia Jónak lenni jó! egész napos adománygyűjtő műsorfolyamában december 16-án a cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjtenek, ehhez kapcsolódva hívtak meg a koncertre száz cukorbeteg gyermeket.

Batta András ismertette a Magyar Zene Háza élményalapú zenei nevelést támogató tartalmi koncepcióját, amely a napokban készült el. Mint kiemelte, a világszerte egyedi elgondolású, 2020-ra megvalósuló Magyar Zene Háza a modern technika segítségével a mai kor nyelvén szólítja meg a fiatalokat.

„Két éve dolgozunk a tartalmi koncepción, amellyel azt az élményt akarjuk átadni a gyerekeknek, amellyel a közoktatás ének-zene óráin nem kapnak meg. A fiatalok a felkészülést követően a kiállításon végigjárnak egy tematikus utat, végül élőzenei élményben részesülnek” – mondta Batta András.

Jónak lenni jó

A Magyar Zene Háza építési munkálatai a nyár végén kezdődtek Fudzsimoto Szu japán sztárépítész tervei alapján, és a ház különleges teteje – mint Batta András fogalmazott – a maga üvegszerűségével, áttetszőségével valósággal lebegni fog a Városliget felett. Az épület három szintből áll majd: egy pedagógiai részből az emeleten, lesz egy rész a föld alatt, ahol a kiállításokat rendezik, a földszintre pedig két kis koncertterem kerül.

Mint elhangzott, a Magyar Zene Háza vasárnap délelőttönként az A38 hajóra is szervez programokat gyerekeknek és családjaiknak, ezeken meg lehet ismerni a különböző hangszereket.