Együtt a legnagyobb magyar zenei legendák az Akusztik színpadán

 

Balázs Fecó a Skorpióval és Frenreisz Károllyal sosem adott közös koncertet, de most kivételes pillanatoknak lehetünk tanúi az Akusztik színpadán.

Balázs Fecó és Frenreisz Károly, a két zenei leganda párhuzamosan élték a zenei életüket, de egy színpadon sohasem álltak. Egészen mostanáig, mert az Akusztik színpadán végre közösen léptek fel.

A koncert közben Balázs Fecó egyebek mellett arról is mesélt, hogy Frenreisz Károllyal annak idején egy felvételi vizsgán találkozott konzervatóriumban, ahol az ének szakról eltanácsolták őket. Így Balázs Fecó zongorán, Frenreisz Károly pedig klarinéton jutott be az iskolába.

Az első Skorpióval közös fellépésen Balázs Fecó három, számára meghatározó korszak dalaiból ad elő részletet, ezzel valamelyest összefoglalja munkáságát. Az 1960-as éveket a Neoton Szemedben könnyek című dalával indítja, majd a 70-es évekbe tér át. Hallhatnak a műsor nézői pár sort a Kőfalak leomlanak és az Anyám vigasztalj! című dalokból, utolsóként pedig Balázs Fecó egyik legnagyobb slágerét a Maradj velem! című szerzeményt adja elő.

A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót. Az elmúlt évtizedekben 8 nagylemezük és 2 válogatás albumuk jelent meg, hazánkon kívül Európában is számos helyen koncerteztek. Legismertebb slágereik A rohanás, a Folyóparton ülve, az Azt beszéli már az egész város és az Így szólt hozzám a dédapám.

A Skorpió-Balázs Fecó Akusztik november 18-án vasárnap 22:00-tól a Petőfi Rádióban hallható, november 19-én 22 óra 40 perctől pedig az M2-Petőfi TV-én lesz látható.