Lengyelország függetlenné válására emlékezik az M5

 

Lengyelország függetlenné válásának századik évfordulóján tart tematikus napot a csatorna. Élő kapcsolások Lengyelországból és Budapestről, történészek, exkluzív interjú – színes műsorfolyam várja majd az érdeklődőket november 11-én az M5 kulturális csatornán.

Amikor csatornaigazgató lett, sokat gondolkodott azon, miként tudná az M5 csatornát, mint kulturális csatornát kibővíteni, szélesíteni, akár határokon átnyúló kulturális kínálatot adni a nézőknek – mondta Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette: a lengyel közszolgálati televízió kulturális csatornájának igazgatóját kereste fel az ügyben, miként tudna a két fél együttműködni. Ennek a megbeszélésnek első gyümölcse volt, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc lengyelországi megemlékezéséről tudósított az M5 is.

Ahogy azt a csatornaigazgató elmondta, a lengyelek számára is fontos volt a magyar nemzeti ünnep, ami megmutatkozott a kinti megemlékezésen is. Ennek cserébe Lengyelország függetlenné válásának századik évfordulójáról az M5 tematikus nappal emlékezik.

A csatornaigazgató kifejtette: számos kulturális programot mutatnak be a megemlékezés kapcsán, meghívott vendégek és élő bejelentkezések is színesítik majd a tematikus napot. Kiemelte: az M5-nek exkluzív interjút adott Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök, amit a Függetlenül – 100 éve szabad Lengyelország című műsorfolyamban láthatnak majd a nézők.

A tematikus nap műsorfolyamáról bővebben ide kattintva olvashat.