Nem lassít a Tankcsapda – születésnapi koncertfelvétel az M2 Petőfi TV-n

 

Sztorizgatás a debreceni legendával – az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorának stábja egy exkluzív fotózásra kísérte el a Tankcsapdát.

A debreceni Tankcsapda vasárnap ünnepli fennállásának 29. évfordulóját. Ez alkalomból az M2 Petőfi TV stábja elkísérte a zenekart egy fotózásra.

Nincs náluk átlagos buli, de ez mégis átlagon felüli volt – a debreceni Tankcsapda 29 éve koncertezik, mindig különleges helyeken, de az augusztusi helyszín számukra is felejthetetlen volt. A Tankcsapda épp egy külföldi turnéról ugrott haza Debrecenbe egy fotózásra, de az augusztus 19-ei koncert élménye még mindig bennük zakatol.

Augusztus 19-én a Gellért-szobornál adott egy eszméletlen koncertet a Tankcsapda zenekar.

Koncert az Erzsébet híd budai hídfőjénél (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Tankcsapdára mindig is jellemző volt, hogy szereti a koncertezésben is a kihívásokat, úgy ahogy más egyéb dologban is. Speciális, nem megszokott koncerthelyszíneken játszani mindig egyfajta kihívás, mind technikai, mind mentális értelemben véve, ezért is volt izgalmas felkészülni erre a koncertre – nyilatkozta Lukács László, a Tankcsapda énekes-basszusgitárosa az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorában.

A Gellért-hegyet koncerthelyszínné alakítani már önmagában hatalmas kihívás, ezt megspékelni az alkalom rangjához illő technikai megoldásokkal pedig szintén nagy feladat volt a zenekar számára.

A közönség a Tankcsapda zenekar koncertjén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ünnepi koncert révén a törzsközönségén kívül is számíthatott érdeklődőkre a Tankcsapda, fontos volt, hogy ezt is figyelembe vegyék, például a dallista összeállításánál. A rendkívüli koncertek előtt mindig nagyobb a drukk a zenekar tagjaiban, ahogy azonban elkezdődött a buli, ez a speciális izgalom hamar a múlté lett, a kivételes fogadtatás meglepte a tagokat.

A jövőre 30 éves Tankcsapda koncertjeire már nem csak egy generáció jár bulizni. A vegyes közönség ellenére a hangulattal a fiúk szerint nem volt probléma.

A kihívás teljesítve, de a Tankcsapda nem lassít, 1989. október 14-én alakult a zenekar, és pont a 29. születésnapon adja le a koncertfelvételt az M2 Petőfi TV. Október 14-én vasárnap 21 óra 5 perckor a nézők újra átélhetik az egyik legemlékezetesebb Tankcsapda-koncertet.