Jubileumi évadot nyitottak meg a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

 

Az évadban számos hazai és külföldi világnagysággal fog fellépni a 75 éves Szimfonikus Zenekar. November 8-án közel ötszáz előadó közreműködésével, nagyszabású koncerten szólaltatják meg Berlioz Te Deumát a Müpában.

Nagy sikert aratott az évadnyitó koncert, ami dupla ünnep volt – jelentette ki Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője az M1 Ma reggel című műsorában. Szeptember 17-én tartották a Zeneakadémia Nagytermében a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek évadnyitó koncertjét.

Az évadnyitó koncerten köszöntötték a 85 éves Vásáry Tamást. Kovács Géza szerint az ünnep egyik örömét maga az évad megnyitása adta, másik örömét pedig az, hogy ilyen keretek között köszönthették Vásáry karnagyurat.

Howard Williams vendég karnagy a műsorban elmondta, nem ez az első alkalom, hogy a rádió zenekarával dolgozik. Véleménye szerint magas színvonalat képvisel a zenekar, mint zenészek és mint művészek egyaránt.

Elmondása szerint nagy kiváltság számára az, hogy együttműködhetnek az együttessel, hiszen a 17. és 20. századi brit zenét is bemutathatja majd a zenekarral, mint vendég karagy. Elmondta, nagyon várja már a Magyar Rádió Gyermekkórusával való együttműködést is.

Szeptember 29-én a Bartók Rádióban lesz a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek tematikus napja. Kovács Géza elmondta, számos érdekes programmal és koncerttel várják az érdeklődőket.